Prisoverrækkelse "Det bæredygtige element"

Prisoverrækkelse "Det bæredygtige element"

  • -

  • Building Green 2014, Forum, Julius Thomsens Plads 1925, Frederiksberg C

 

Building Green og InnoBYG prisoverrækkelse "Det Bæredygtige Element"

Bæredygtigt byggeri kan være en diffus størrelse! Er det bæredygtigt, når alle byggematerialer er økologiske? Når energiforbruget stemmer overens med beregningerne? Skal byggepladsen være energieffektiv? Må materialerne transporteres langvejs fra? Og er det en forudsætning, at indeklimaet er godt før byggeriet er bæredygtigt?

Spørgsmålene er mange og det samme er definitionerne. Men et faktum er, at i alle forsøg på at bygge bæredygtigt, har nogen - eller noget - gjort en forskel, som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse! Der har med andre ord været "et bæredygtigt element". Det kan være en ildsjæl, som har haft bæredygtighed med i designet, bygherren, som har valgt certificerede materialer, entreprenøren, som har insisteret på, at alt lys er slukket, når byggepladsen forlades, et udvalgt produkt som bidrager til et grønnere byggeri - eller et helt andet element, som har spillet ind og gjort byggeriet mere bæredygtigt.

Alle disse "bæredygtige elementer" fortjener en pris for at gøre en forskel. I år har Building Green og InnoBYG valgt at belyse en række af disse elementer og hædre et af dem med prisen for "Det Bæredygtige Element".

Prisoverrækkelsen finder sted fra konferencescenen på Building Green 2014.

Juryen består af følgende medlemmer: 

Signe Kongebro, Henning Larsen Architects

Peter Foldbjerg, Velux

Kasper Lynge Jensen, InnoBYG

Niels Bjørn, ph.d i urban kompleksitet, Formand for Tænketanken URBAN

Harpa Birgisdóttir, SBI

Tina Saaby, Københavns Kommune

 

Juryen voterer blandt de nominerede som er indstillet af medlemmer i InnoBYGs Styregruppe samt Building Green.

Du kan se de nominerede og læse mere om prisen her

Se også brochure med præsentation af de nominerede