Blogpost

  • 26. september 2018

Spændende netværksmøde hos Arkitema i Carlsberg Byen

I Carlsbergbyen skyder nyt byggeri op hele tiden – bydelen er i konstant udvikling og fungerede som perfekt ramme for det tredje netværksmøde i Build-4.0 netværket, hvor Arkitema inviterede indenfor i deres smukke lokaler med udsigt over Carlsbergbyen. 

Inden netværksmødet havde netværksmedlemmer mulighed for at mødes og diskutere 3 emner omhandlende brug af robotter på byggepladsen, anvendelse af Build 4.0-teknologier til forbedring af luftkvalitet og indeklima på byggepladser samt en generel diskussion om, hvad medlemmene vil have ud af at være med i Build 4.0-gruppen og hvor deres interesser i Build 4.0 ligger. Medlemmerne gives denne mulighed for at have et forum til networking og idegenerering, som ligger specifikt inden for deres interesseområde – et initiativ, der fortsætter til næste netværksmøde d. 29. november. 

Det primære fokus for tredje netværksmøde var Virtual Reality (VR), som Arkitema nu anvender i fbm. visualisering over for bygherrer og samarbejdspartnere. Arkitema holdt et oplæg omkring brug af VR i konkrete cases og den værdi, som VR skaber for dem. Efterfølgende var der rundvisning i deres ’VR-lab’, hvor alle interesserede kunne prøve VR-briller og bevæge sig rundt i et digitalt byggeri.

Efter rundvisningen holdt Robot at Work et oplæg om deres brug af robotter på byggepladsen. Robot at Work anvender bl.a. robotter til udførsel af svært tilgængeligt malerarbejde. Robot at Work gav desuden deres bud på fremtiden for robotter på byggepladser i Danmark. 

Næste netværksmøde er d. 29. november 2018 hos IBM i Holte - Programmet offentliggøres her når det er klar, men du kan tilmelde dig allerede nu