Om Build 4.0 netværksgruppe

  • 22. januar 2018

Om Build 4.0 netværksgruppe

Netværksgruppen om Build 4.0 samler og deler viden omkring anvendelse af ny teknologi og digitalisering i bygge- og anlægsbranchen. 

Kort om Build 4.0
Build 4.0 er byggeriets pendant til industriens industri 4.0. Build 4.0 omfatter således brugen af ny teknologi og digitalisering i bygge- og anlægsbranchen: Det kan fx dreje sig om anvendelse af robotter, 3D printteknologi til fremstilling af materialer og konstruktionsdele samt udnyttelse af droneteknologi til opmåling og overvågning af byggepladser. Dertil kommer udnyttelse af VDC og BIM - et uudnyttet potentiale i forhold til visualisering, planlægning, koordinering og kommunikation i opførelses- og driftsfasen, hvor implementeringsgraden fortsat er lav. 

Endelig handler Build 4.0 også om, hvorledes store mængder data (BIG Data) om brugen af bygninger og infrastruktur kan nyttiggøres og anvendes til udvikling og innovation og dermed endnu bedre produkter og løsninger fra branchen. Samtidig retter Build 4.0. sig mod processer og organisation og begrænser sig dermed ikke til kun at omhandle teknologi og software.

Læs også mere på www.build40.dk 

Om netværksgruppen
Med fokus på ovennævnte emner inden for Build 4.0, har InnoBYG etableret en netværksgruppe for virksomheder og andre interesserede i emnet. Netværkgruppen ledes af Maria Felsgård-Hansen fra InnoBYG sekretariatet og arrangerer bl.a. events om emnet og er en tværfaglig platform for diskussioner og samarbejdsrelationer mellem virksomheder fra byggebranchen, videninstitutioner samt interesserede fra fx robotindustrien. Der gennemføres minimum fire faglige netværksevents i netværksgruppen i 2018. 

Deltagelse i netværket
Ud over events, er netværksgruppen forankret på LinkedIn, hvor der vil blive postet relevante nyheder og åbnet for debat om emnet. Det er gratis at deltage i netværksgruppen, som er åben for alle interesserede i emnet – både fra byggebranchen og andre relevante brancher. Som deltager i netværksgruppen har du direkte indflydelse på gruppens events.

Bliv en del af netværket, tilmeld dig her og tilmeld dig LinkedIn-gruppen her: https://www.linkedin.com/groups/12083028 

Se oversigt over medlemmer her

Vil du vide mere om netværksgruppen? Kontakt netværksgruppeleder, Maria Felsgård-Hansen, mafe@teknologisk.dk, 7220 1326.