InnoBYG udforsker muligheder for samarbejde ved EU konference i Palermo

InnoBYG udforsker muligheder for samarbejde ved EU konference i Palermo

Den sicilienske by Palermo var i sidste uge samlingspunkt for konferencen "Europe 2020 Strategy for Growth", og InnoBYG var med. Konferencen var arrangeret af den regionale sicilianske regering og EU Kommissionen med det formål at sætte fokus på forretnings- og samarbejdsmuligheder i og omkring Sicilien for europæiske virksomheder.

I de seneste år har europæiske SMVer stået over for en del udfordringer. Med udgangspunkt i de vellykkede besøg til Grækenland og Portugal for at fremme virksomhedssamarbejde, er vicepræsidenten for Europa-Kommissionen Antonio Tajani nu opsat på at bidrage til, at SMVer i Sicilien får held med at overvinde de nuværende vanskeligheder.

InnoBYG var repræsenteret ved vores Horizon2020 koordinator, Maggie Xiao Yan Jiang Lund. Maggie var rejst af sted for at finde interessante europæiske og især italienske virksomheder og organisationer, der kunne blive potentielle samarbejdspartnere for InnoBYGs medlemmer.

Sekretariatets blog_1

Den italienske SMV repræsentant Giuseppe Tripoli holder oplæg.

Det var tydeligt, at matchmaking var et af konferencens hovedformål, da der på anden dagen blev etableret et B2B forum for at give de europæiske virksomheder mulighed for at møde potentielle partnere på tomandshånd. Sektorer med et højt samarbejdspotentiale var blevet udvalgt som nøgleområder for B2B-møderne, en af dem var byggeri & grønne bygninger. For Maggie og InnoBYG var resultatet nogle gode kontakter til primært italienske, men også andre europæiske klyngeorganisationer, institutter og SMVer, som på sigt kan føre til spændende samarbejdsprojekter.

I løbet af de to dage, konferencen varede, deltog ca. 600 virksomheder samt institutter, universiteter og klyngeorganisationer. Handelskamre fra Europa, USA og Storbritannien var også til stede på konferencen sammen med repræsentanter fra den sicilianske lokalregering, Palermos lokalregering og den europæiske kommission.

 Sekretariatets blog_2

Sicilien

Vicepræsidenten for Europa-Kommissionen Antonio Tajani. 


Kommentarer