Blogpost

  • 17. januar 2018

SubseaTunnels sætter fokus på samarbejde med Norge

”SubseaTunnels” er titlen på en nyt dansk-norsk projekt, som InnoBYG har fået bevilget gennem det transnationale initiativ kaldet Baltic Sea Region (BSR) Innovation Express.

Med fokus på små og mellemstore virksomheder skal projektet bidrage til at fremme de internationale markedsmuligheder, der følger i kølvandet på udførelsen af store undersøiske tunnelkonstruktioner. Oplagte eksempler er den kommende Femernforbindelse mellem Danmark og Tyskland eller tunnelforbindelsen mellem Stavanger og Ryfylke, der med sine 18 km bliver verden længste undersøiske tunnel, når den åbner i 2019.

Under over InnoBYG tæller projektets deltagere Innovationsnetværk Femern Bælt (IFB) og Norwegian Tunnel Safety Cluster (NTSC) – en norsk klynge inden for sikkerheds- og tunnelindustri.

Projektet løber fra januar 2018 til juni 2019 og vil omfatte aktivitet så som studieture til relevante testfaciliteter i Danmark og Norge, afholdelse af en række workshops med fokus på udveksling af viden samt afdækning og forfølgelse af mulighederne for at etablere nye forsknings- og udviklingsaktiviteter, fx Horizon 2020-projekter – alt sammen aktiviteter, der skal understøtte internationale kommercielle muligheder for små og mellemstore virksomheder i Danmark og Norge.

Kontakt projektleder, Susanne Hansson på shan@teknologisk.dk, hvis du vil vide mere eller deltage i projektet.