Bæredygtigt byggeri – Det tyske forbillede (part 2)

Bæredygtigt byggeri – Det tyske forbillede (part 2)

Et af de tyske energieffektive tiltag på praktisk plan, som er værd at nævne, er passivhuskonceptet. Konceptet har for længst vundet indpas i Tyskland og resulteret i opførslen af 13.500 passivhuse på landsplan. 

Tyske passivhuse tjener vidt forskellige formål og omfatter bl.a. beboelsesejendomme, skoler, børnehaver, kontorbygninger, plejehjem og svømmehaller. 

I Tyskland er passivhuset trendsetter for energieffektivt byggeri og danner basis for "nearly zero energy buildings", som fra 2020 bliver en europaomspændende byggestandard. I forbindelse med passivhuskonceptet er 15. Internationale Passivhaustagung - Europas vigtigste og største kongres for energieffektivt byggeri - værd at fremhæve. 

I år fandt kongressen sted d. 27.-28. maj i Østrig, og her demonstrerede byggeeksperter deres innovative løsninger inden for energieffektivt byggeri for de mere end tusind deltagere. 

Vender vi blikket mod Tysklands ingeniørfirmaer er Ingenieurbüro Hausladen i Bayern et nævneværdigt eksempel på energieffektivitet. Prof. Dr.- Ing. Hausladens byggefilosofi går ud på, ved mindst mulig miljøbelastning, at effektivisere udnyttelsen af dagslys i bygninger samt at skabe velvære for beboerne. 

Hausladen er også bestyrelsesformand i ClimaDesign e.V. - en forening på Münchens tekniske universitet, hvis formål er etablering af netværk til den videnskabelige diskussion og til den praksisorienterede omsætning af energi- og klimaoptimeret byggeri. 

Jeg håber vi ses i Tyskland den 5.-8. september 2011!


Kommentarer