Nyhed

  • 20. februar 2019

Byggebranchens virksomheder inviteres til samarbejde om udvikling

Nye samarbejdsprojekter målrettet byggeriet skal skabe værdi og styrke udviklingen i byggebranchen inden for en række væsentlige emner som ny teknologi, klimasikring, cirkulær økonomi og materialer med forbedret funktion og holdbarhed.

Innovationsnetværket InnoBYG har netop lanceret et nyt udbud af såkaldte spireprojekter. Udbuddet er målrettet virksomheder i byggeriet, som kan få hjælp fra en af netværkets videnpartnere, til at videreudvikle på en ide eller undersøge en problemstilling nærmere. Der kan søges bredt inden for emnerne Build 4.0 – digitalisering og implementering af ny teknologi, materialer og konstruktioner med forbedret holdbarhed og funktionalitet, cirkulær ressourceeffektivitet, gode fysiske rammer og indeklima, energieffektivitet og klimatilpasning. Altså en bred dagsorden, der dækker over de emner som InnoBYG arbejder med i 2019 og 2020.

Til gavn for virksomhedernes udvikling
Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri og styregruppeformand i InnoBYG håber at få en masse spændende projektansøgninger ind fra byggebranchens virksomheder - lige fra bygherrer til rådgivere, udførende virksomheder og materialeleverandører.

- Formålet med projekterne er at styrke virksomhedernes innovation og vækstpotentiale og ikke mindst at styrke samspil og videnudveksling med forsknings- og videninstitutioner. For virksomhederne er spireprojekterne en mulighed for at få rådgivning, afprøvning, test og demonstration hos InnoBYGs videnpartnere. Og selvom der skal være minimum to virksomheder med i et projekt, er der masser af viden at hente for den enkelte virksomhed. Aktiviteter der viser forretningspotentiale er særligt interessante, understreger Michael H. Nielsen.

Læs hele artiklen på Byggeplads.dk