Nyhed

  • 6. september 2019

Hotel Herman K i København vinder RENOVER prisen 2019

Parterne bag renoveringen af den gamle transformerstation, der i dag er forvandlet til et hotel i centrum i København, kan kalde sig danske mestre i bygningsrenovering.

Efter flere måneders venten kunne parterne bag renoveringen af Hotel Herman K stille sig øverst på sejrsskamlen, da RENOVER prisen 2019 blev uddelt ved en stor prisfest i Marketenderiet i Valby torsdag aften.

Hotel Herman K var oprindeligt en gammel transformerstation fra 1963, men er nu forvandlet til hotel og restaurant. Transformationen er et eksempel på, hvordan man kan åbne en bygning mod omverdenen og skabe liv i gadebilledet og samtidig bevare de oprindelige konstruktioner og detaljer.

Det var formand for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen, der begrundede, hvorfor Hotel Herman K fortjente sejren:

”Hotel Herman K er eksemplarisk for sin forvandling fra transformatorstation til hotel. Projektet er en meget vellykket renovering, hvor man som noget særligt har formået at bevare det oprindelige spændingsfyldte, rå og brutalistisk arkitektoniske udtryk. Det vidner om arkitektonisk indlevelse, en forbilledlig byggeledelse og et fornemt samarbejde med hoteloperatøren. Respekt. Det er en overbevisende præstation.”

Sammen med RENOVER prisen og den eftertragtede prisstatuette kommer en check på 100.000 kroner.

Ørstedspavillonen vinder Specialprisen

Udover RENOVER prisen blev også Specialprisen uddelt ved torsdagens prisfest. Vinderen blev Ørstedspavillonen i Rudkøbing på Langeland. 

Læs hele nyheden