Free Energy

Free Energy

Free Energy er Månedens Medlem i november

Free_logo

Free Energy blev etableret i 2009 og har virksomheder i Norge, Sverige og Danmark. Vores mission er at bidrage til en verden med mere bæredygtigt miljø og reducerede energiomkostninger i bygninger, ved maksimalt udnyttelse af solenergien. Vores vision er at tilbyde solbaserede energisystemer, som kan levere al energi bygninger behøver.

Free Energy producerer, markedsfører og servicerer varmesystemet HYSS - Hybrid Solar System - en unik jordvarmepumpe, der drives af solen året rundt. Dette resulterer i den højeste COP/SCOP på markedet og de laveste driftsomkostninger: Ved at købe 1 del elektricitet, får brugeren 6-8 gange varme og varmt vand tilbage.

Free_1

HYSS er udviklet med optimalt samspil mellem solvarme, varmepumpe og energilager, og håndterer alle solvarmens temperaturniveauer. Højtemperatur solvarme lagres direkte i tanken til gratis varmt vand, men det unikke med HYSS er, at lav- og mellemtemperatur fra solen bruges til varmepumpeeffektivisering gennem en forhøjet brinetemperatur. Endelig bruges overskydende solvarme til korttidslagring i jorden.

HYSS leveres med integreret måleudstyr, så brugeren altid kan følge med i systemets ydelse, både i nutid (COP) og over længere tid (SCOP). Brugeren kan til enhver tid selv kontrollere at systemet leverer det som beregningerne lover.

HYSS leveres med et webbaseret styresystem og en medfølgende iPad mini, der har fastgørelse- og opladning i fronten på kabinettet. Det giver brugeren en uovertruffen brugeroplevelse, hvor de kan følge med i alle driftsdata, herunder løbende økonomisk besparelse og CO2-reduktion.

Free Energys interesse i InnoBYG er primært at udbrede solvarmen som element i det bæredygtige byggeri. Solvarmen har igennem flere år været totalt "sat i skyggen" i forhold til solceller, sandsynligvis fordi det hidtil har været svært at opnå en fornuftig tilbagebetalingstid på solvarmeprojekter. Da HYSS udnytter solfangerne dobbelt så godt som andre systemer (får dobbelt så mange kWh ud af solfangerne), reduceres tilbagebetalingstiden til typisk 5-8 år.

I det totale energibehov for en bygning, bruges 4/5 til opvarmning og varmt vand, så det naturlige førstevalg bør altid være at supplere jordvarme med solvarme, som desuden er 4 gange så effektive (ca. 60%) som solceller (ca. 15%). Derved bliver elforbruget til opvarmningen bliver mindst mulig og det resterende elbehov kan derfor dækkes af færre solceller. Derfor mener vi at HYSS altid bør være første skridt mod et plusenergihus, eller et hus med så lave energiudgifter som muligt.

Samarbejdet med InnoBYG har allerede båret frugt, i det vi allerede er blevet sat i forbindelse med en kinesisk partner, der ønsker samarbejde omkring HYSS i Kina.

Kontaktinformationer:

Free_3
Læs mere om Free Energy.


Kommentarer