"Gang i butikken"

"Gang i butikken"

For 1½ måned siden lancerede InnoBYG tilbuddet om Projekthjælp. Jeg var spændt på at se om vi har tænkt Projekthjælpen rigtigt og om det er et tilbud, som InnoBYGs medlemmer har behov for og som I skynder jer at bruge.

Indtil nu har Projekthjælpen haft seks henvendelser, hvoraf de fem har påbegyndt et reelt rådgivningsforløb. På den måde synes jeg, at der er fint "gang i butikken", og jeg håber på, at endnu flere tager chancen og springer fra at være "idéholder" til at være "projektholder".

Ikke kun for virksomheder

Vi har for nylig opdaget, at mange tror, at Projekthjælpen kun henvender sig til virksomheder. Men det er ikke helt rigtigt. De innovationsprojekter, som InnoBYG skal udklække, skal gavne virksomhedernes udvikling, vækst og konkurrenceevne, men videninstitutioner er ofte en vigtig part i projekterne, som i høj grad handler om at udvikle og anvende ny viden.

Derfor er det lige så sandsynligt, at det er en videnperson, som sidder inde med en god idé. Og denne kan have lige så stor gavn af at blive sparret og vurderet. Videnpersonen mangler måske nogle samarbejdspartnere blandt virksomheder, som de skal have hjælp til at finde. Det kan vi også hjælpe med.

På InnoBYGs forårskonference i sidste uge kom jeg i snak med en person fra en videninstitution, som måske havde en projektidé om energieffektivt byggeri, som faktisk ikke nødvendigvis involverede den videninstitution personen repræsenterede.

Personen foreslog at vi kunne tale om den alligevel og så få den drøftet blandt andre af InnoBYGs medlemmer, som den måske kunne være relevant for. Det synes jeg var meget rigtigt set og en virkelig god idé at sende idéen hen til nogen, hvor den kan bruges.

Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen: Jeg vil meget gerne lægge ører til jeres idéer og være med til at sparre omkring dem og finde ud af hvor idéen hører til.

Så spring bare ud i det. Alle idéer er relevante og velkomne, også når man kommer fra en videninstitution!


Kommentarer