Troldtekt A/S

Troldtekt A/S

Troldtekt A/S er Månedens Medlem i oktober 2014

Troldtekt logo3

Hvem er Troldtekt A/S?
Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge. Troldtekt akustik giver bedre lydkomfort og et sundere indeklima i alle former for moderne arkitektur. Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råstofferne i produktionen, som foregår i Danmark under miljøskånsomme forhold.

Fokus på bæredygtighed gennemsyrer også vores forretningsstrategi. Strategien er tilrettelagt med Cradle to Cradle-konceptet som det centrale element og udstikker en køreplan for, hvordan vi gennemfører en række værdiskabende tiltag på fem overordnede områder: Material health, material reutilization, renewable energy, water stewardship og social fairness. Et strategisk samarbejde med Vugge til Vugge Danmark sikrer, at de ambitiøse målsætninger veksles til miljømæssige gevinster frem mod 2022.

Hvorfor er Troldtekt medlem af InnoBYG?
Medlemsskabet bringer Troldtekt med frem forrest i feltet blandt de bæredygtige virksomheder i byggebranchen. Vi bliver løbende opdateret på den nyeste viden om innovativ bæredygtighed, når vi modtager relevante opdateringer og information i mailbakken eller deltager i InnoBYGs forskellige arrangementer. Foredrag og møder giver samtidig mulighed for at dele erfaringer og skabe nye samarbejder med andre medlemmer.

Konkret har vi også glæde af muligheden for, at vores produkter indgår i test, udført at relevante myndigheder - for eksempel inden for brandsikring. Vi får mulighed for at kigge med over skulderen, når testen bliver tilrettelagt og udført. Det giver værdifuld indsigt, som vi fremadrettet kan inddrage i vores egne procedurer for kvalitetssikring.

Hvad er Troldtekts holdning til indeklima?
Bæredygtigt indeklima er Troldtekts strategiske ledestjerne. Indeklima er en vigtig del af bæredygtigt byggeri - og her spiller både akustik og luftkvalitet en væsentlig rolle.

For eksempel klarer skoleelever sig ti procent bedre, når luftkvaliteten får topkarakter. Det viser et forsøg, som DTU har gennemført på Vallensbæk Skole med et ventilationsloft fra Troldtekt, hvor skjult komfortventilation sørger for en jævn fordeling af frisk luft gennem akustikpladerne. Alligevel har over halvdelen af de danske skoler en uacceptabel luftkvalitet, hvor indholdet af CO2 er for højt.

Frugten af bedre akustik og et generelt bedre indeklima kan også høstes på arbejdspladser, hvor åbne kontorlandskaber er blevet enkeltmandskontorets afløser. Ti gange så mange medarbejdere i storrumskontorer klager (ifølge COWI) over støj sammenlignet med medarbejdere, der sidder på mindre, aflukkede kontorer. Støjen har bevist negativ effekt på både koncentrationsevne og arbejdsglæde.

Derfor glæder vi os over, at en relevant diskussion om indeklima er under opsejling. DTU gennemfører i øjeblikket en stor videnskabelig undersøgelse, hvor 25.000 elever skal indsamle data om indeklimaet i deres klasseværelser. Med al sandsynlighed vil resultatet vise, at der er behov for at forbedre indeklimaet - og det er muligt ved at tænke innovative løsninger ind i både nybyggeri og renoveringer.

Læs mere om indeklima i vores tema om skolebyggerier

Troldtekt danser

 


Kommentarer