Gamle Mursten vandt "Det Bæredygtige Element" 2014

Gamle Mursten vandt "Det Bæredygtige Element" 2014

Prisoverrækkelse

Den 30. oktober blev den nyindstiftede pris "Det Bæredygtige Element" vundet af Gamle Mursten, som fik prisen overrakt på Building Green af formand for fagjuryen, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects.

Signe Kongebro gav blandt andet Gamle Mursten følgende ord med på vejen:

"Vinderen har formået at skinne igennem i forhold til alle tre bæredygtige ben. Juryen har fundet, at årets vinder leverer et produkt, som er et fornemt eksempel på den retning branchen skal i. De demonstrerer, hvordan at klog og effektiv anvendelse af eksisterende ressourcer reducerer bygningers miljømæssige belastning uden at det forringer bygningens performance, æstetiske udtryk og driftsøkonomi . Årets vinder beviser at viden, omtanke og respekt for vores miljø, samfund og ressourcer er kerneelementerne i en forretningsmodel, der kan fremme den bæredygtige omstilling."

Præmien, som årets vinder - i den bæredygtige ånd - kan videregive til et godt formål, er sponsoreret af  TagTomat.

TagTomat skaber nærhed til fødevarer og naboer og viser - skridt for skridt - hvor let det kan blive at dyrke grøntsager, planter og urter sammen. TagTomat støber derigennem fundamentet for nye, grønne fællesskaber og skaber ejerskab hos børn og voksne for naturen og den mad, vi kommer i munden.

Gamle Mursten har valgt at videregive præmien til Center for Uledsagede Børn. Centeret ligger i Lindelse på Langeland og har plads til op til 700 asylansøgere, heraf 54 uledsagede børn i alderen 14 til 17 år.

Det Bæredygtige Element er stiftet af Building Green og InnoBYG.

Læs mere om prisen og se de andre nominerede samt medlemmer af fagjuryen her 

Læs artikel om prisoverrækkelsen i Licitationen

Se også billeder fra Building Green 2014 set fra InnoBYGs perspektiv


Kommentarer