GS1 Denmark

GS1 Denmark

GS1 Denmark er Månedens Medlem i oktober

GS1 logo

Hvem er GS1 Denmark?
GS1 er en standardiseringsorganisation, som arbejder for de danske og udenlandske medlemsvirksomheder. Vi udbreder standarder, der støtter alle parter i forsyningskæden, fx når de skal:

  • Udveksle fx stamdata, ordrer og fakturaer
  • Stregkodemærke
  • Spore produkter og forsendelser

Hele GS1 er en neutral, not-for-profit medlemsorganisation og NGO. I Danmark er ca. 7.500 virksomheder medlem, og på verdensplan drejer det sig om ca. 2 millioner virksomheder spredt over 25 sektorer.

6 milliarder gange hver dag lyder det "bip", der betyder, at en GS1-stregkode er blevet scannet et sted i verden. GS1 samler alle aktører i forsyningskæden, bl.a. producenter, leverandører, distributører, handlen, logistikudbydere, toldorganisationer, softwarehuse og myndigheder. Selvom de kan have modstridende interesser, kan de sammen med GS1 finde standarder, der gør forsyningskæden mere effektiv, mere sikker og mindre omkostningsfuld.

I Danmark har GS1 endnu ikke vundet det store indpas i byggesektoren, men vi arbejder hårdt for, at afdække områder hvor vi kan gøre nytte og hjælpe sektorens aktører. Dette gør vi bl.a. i samarbejde med Teknologisk Institut; hvor vi fremover vil være aktivt deltagende i flere projekter omhandlende bæredygtigt byggeri.

Hvorfor er GS1 medlem af InnoBYG?
Vi hos GS1 Denmark har valgt, at blive medlem af InnoBYG på baggrund af vores samarbejde med Teknologisk Institut. Som en medlems-dreven organisation er vi altid på udkig efter nye muligheder for, at hjælpe vores medlemmer yderligere - derfor er vi også meget interesserede i, at høre fra evt. nye sparrings- og/eller samarbejdspartnere med forslag til fremtidige projekter, hvor vores standarder kan gøre nytte.

Vores generelle forventning til vores medlemskab hos InnoBYG er, at udvide vores netværk inden for byggeriet, samt vores horisont omkring hvilke idéer og initiativer, som bliver taget for bæredygtighed i det danske byggeri.

GS1_picture1

GS1's holdning til bæredygtighed gennem standardisering
Da standardisering er vores primære kompetence tror vi på, at "Bæredygtighed gennem standardisering" er et emne, som vil kunne gøre stor nytte for bæredygtigt byggeri. Vi er i øjeblikket ved, at undersøge hvilke muligheder der er at finde i, bl.a. at introducere vores nummer-standarder i forbindelse med RFID "tagging", i byggeriet - f.eks. i relation til BIM/BIM-5D som projekt- og driftsstyring.

Vores status som den danske afdeling af en global NGO gør desuden, at vi har adgang til data fra vores søsterorganisationer verden over, hvoraf flere er påbegyndt, at arbejde med GS1 standarder inden for byggerisektoren.

GS1_picture2


Kommentarer