Samarbejde

Søg

Din filtrering efter emne "Samarbejde" matchede 17 side(r).


KEA

KEA er Månedens Medlem i maj 2014   Hvem er KEA? KEA - Københavns Erhvervsakademi uddanner bygningskonstruktører, installatører, energiteknologoer, byggekoordinatorer samt en lang række andre uddannelser indenfor andre brancher. KEA har eksisteret i 5 år og har ca. 5.000 fuldtidsstuderende, ca. 3.500 deltidsstuderende og ca. 500 medarbejdere. KEA dækker områderne BYG, TEKNIK, DESIGN, DIGITAL, der samlet udbyder cir…


Vækst gennem videnspredning til virksomhederne

Byggebranchen er ikke på omgangshøjde med andre brancher, når det gælder innovation og udvikling. Vi må af hensyn til vækst og produktivitet - og global konkurrence - være meget bedre til at fremme innovation og udvikling og vise eksempler på, at vi magter at skabe en effektiv sammenhæng mellem forskning og udviklingen i byggeerhvervets virksomheder. Vi kan ikke længere undskylde os med, at de produkter, som byggebranchen frembringer, er …


Blog 5 - Hvordan kommer vi i gang med genplanlægning og Smart Cities i vores eget byplanværksted i skala 1:1?

Med udgangspunkt i genplanlægningsidéen, den dertil påkrævede læring hos offentlige byplanlæggere og kommunernes administrationer, findes egnede byer/bydele i projektkommunerne, hvor der er et reelt behov. Et behov, der kan være præget af begyndende stagnation eller udsigt til store udfordringer grundet klimaforandringer og stigende energipriser og andre udfordringer. Altså byer eller landsbyer, som eksempelvis har en ualmindelig dyr ene…


GS1 Denmark

GS1 Denmark er Månedens Medlem i oktober Hvem er GS1 Denmark? GS1 er en standardiseringsorganisation, som arbejder for de danske og udenlandske medlemsvirksomheder. Vi udbreder standarder, der støtter alle parter i forsyningskæden, fx når de skal: Udveksle fx stamdata, ordrer og fakturaer Stregkodemærke Spore produkter og forsendelser Hele GS1 er en neutral, not-for-profit medlemsorganisation og NGO. I Danmark er ca. 7.500 virksomheder…


Covestro

Covestro er Månedens Medlem i marts.   "Colorful, Courageous and Curious" - Bæredygtighed fra Fyn! Covestro A/S (tidligere Bayer MaterialScience) er den førende producent af avancerede polymerer og high-performance plastråvarer i Nordeuropa. Covestro har lokalt hovedkontor i Otterup på Nordfyn og  produktion i Randers siden 1988. Firmaet er medlem af PUR-sektionen indenfor Plastindustrien Danmark. En af vores mål…


Nueva

Nueva er Månedens Medlem i april 2015 Hvem er Nueva? Nueva er en analyse- og rådgivningsvirksomhed, som arbejder med helhedsorienterede forandringer og innovative løsninger ved at sætte mennesker i fokus. Vi er specialiseret i etnografiske og kollaborative metoder til at skabe kvalitative indsigter og gennemføre udviklingsforløb, som genererer ny viden og idéer, formulerer fælles retning, kvalificerer løsninger og hjæ…


Samarbejde med østrigske virksomheder

Vi har stadig brug for SMV'er og andre, som kunne tænke sig at være med i et spændende projekt, hvor vi kigger ud over landets grænser og udveksler viden og idéer med vores østrigske samarbejdspartnere, Wood Cluster Tyrol og Green Building Cluster of Lower Austria. På Building Green 2012 kan du møde østrigerne, som kommer til Danmark for at møde danske virksomheder og forskere. Vil du høre mere om mulighederne er du velkommen t…


Fire casestudier

I udviklingsprojektet Bæredygtige forretningsmodeller og systemleverancer har vi gennem casestudier undersøgt, hvordan virksomheder adresserer bæredygtighed i byggeriet og undersøgt deres erfaringer med brugen af systemleverancer. Formålet er at få et indsigt i, hvor og hvordan værdiskabelsen i den oprindelige forretningsmodel opstår og finde ud af, hvordan denne værdi kan overføres til andre lignende projekter. Gennem deltagelse i pro…


De første spireprojekter er blevet udvalgt…

Ansøgningsfristen for at søge støtte til igangsættelsen af en innovationsproces via et såkaldt 'spireprojekt' er nu afsluttet og 4 projekter er blevet bevilliget af Bedømmelsesudvalget og styregruppen. Bedømmelsesudvalget bestod af BAT-Kartellet, Bygherreforeningen, DI Byg, FRI og Gate 21. I udvælgelsen blev der lagt vægt på, at projekterne styrker virksomhedernes innovation og vækstpotentiale samt at styrke virksomhedernes sa…


Rettigheder og vinduer

På vores gå-hjem møde i april, satte vi fokus på rettigheder ved projektsamarbejde om innovation. Vi havde inviteret Kasper Birkeholm Munk fra Teknologisk Instituts Center for Idé og Vækst, til at fortælle om de problemstillinger, det er vigtigt at have fokus på, når man indgår i et projektsamarbejde. Det kan umiddelbart lyde som et meget tungt og kedeligt møde, hvor der bliver læst en masse paragraffer op, men det var faktisk ikke tilfæ…


InnoBYG har fået ny netværksleder

Først og fremmest er jeg rigtig glad for at overtage netværkslederrollen i et netværk, hvor struktur og fundament er oprettet og i drift, og jeg vil bidrage til at fortsætte den linje som Henriette har lagt for InnoBYG. Vestdanmark skal også med I sit første leveår har InnoBYG fået et godt tag i Østdanmark, hvor tilslutningen til bl.a. gå hjem møder har været god. De fleste af medlemsmøderne har været lokaliseret i Østdanmark, hv…


Travlt efterår

Vanen tro er efteråret en travl tid - men det er også en dejlig tid med mange aktiviteter, hvor vi får lov at møde en masse af vores medlemmer. Lige nu glæder vi os til Building Green Messe i Forum, hvor vi igen i år er med som samarbejdspartnere og har en stand på messen - #36 hvis nogen skulle have lyst til at kigge forbi. Vi holder også seminar om onsdagen fra 13-14.30. I år holder vi seminaret sammen med et andet Innovations…


Netværkstur til Det Åndbare Hus

Den 5. november var godt 30 deltagere med Byens Netværk, IDA Bygningsfysik og InnoBYG, på tur til Det Åndbare Hus. Spørgelysten var stor og dagen bød på både rundvisning og oplæg om huset og de målinger, som Teknologisk Institut skal foretage i huset over de næste to år. Der var stor interesse for at se Det Åndbare Hus og pladserne var udsolgte, da dørene til det spændende hus med diffussionsåbne konstruktioner og miljøvenlige, bær…


Eksport af dansk bæredygtigt byggeri

Et byggeri består af mange forskellige kompetencer og komponenter. Øvelsen i at få disse kompetencer og komponenter til at smelte sammen til et optimalt byggeri er en process som kræver erfaring, viden, gode produkter og måske lidt held.  I Danmark har vi en stærk tradition for arkitektur og design i verdensklasse. Desuden har vi i mange år, på grund af skærpelserne i bygningsreglementet, været "tvunget" til at tænke i …


InnoBYG deltager i Innovationsnetværk Femern Bælt

InnoBYG er et af fire stærke Innovationsnetværk, som deltager i det tværfaglige Innovationsnetværk Femern Bælt (IFB). Siden sommeren 2015 har der været arbejdet i kulissen for at etablere det nye netværk, som blandt andet skal: - Sætte virksomhedernes behov i fokus som brobygger mellem virksomheder, uddannelse og forskning - Skabe flere jobs og lokalisering - Være nationalt knudepunkt for virksomheder med interesse i det kommend…


Samarbejde, Bæredygtighed, Innovation, Indeklima, Dokumentation, Totalværdi - Refleksioner fra et Folkemøde

Seks ord der opsummerer, hvordan jeg som InnoBYGs repræsentant opfattede årets Folkemøde er: Samarbejde, Bæredygtighed, Innovation, Indeklima, Dokumentation, Totalværdi. Så kan man så begynde at tænke lidt nærmere over disse ord. Og måske tænke lidt over hvilke ord der mangler. Der er mange ting at se og lytte på til Folkemødet på Bornholm - og interesserer man sig for byggeri og bæredygtighed som vi gør i InnoBYG - så er der ligeledes…


Velkommen til Morten

Det er med glæde at vi, i InnoBYG sekretariatet, kan byde velkommen til Morten Bang Jensen, som startede hos os 1. juni. Morten er uddannet civilingeniør i miljøteknologi, samt Ph.d. med fokus på affaldshåndtering og ressourceoptimering og har arbejdet som konsulent i 1½ år, primært med livscyklusvurderinger og miljøvaredeklarationer. Morten skal primært hjælpe os med at opfylde vores mål i den videnbroansøgning, som InnoBYG har fået fra SIU. Må…