Kom igang med miljøvaredeklarationer

Kom igang med miljøvaredeklarationer

I nær fremtid skal producenter af byggevarer udarbejde miljøvaredeklarationer for deres produkter. Det kommer som krav i udbudsmaterialet og i lovgivningen.

Derfor er det en god idé allerede nu at gå i gang med at udarbejde dine miljøvaredeklarationer.  EU kommissionen har netop godkendt Byggevareregulativet, som træder i kraft i 2013. Byggevareregulativet stiller krav om deklaration af bæredygtighed for den enkelte byggevare.

Teknologisk Institut har erhvervet sig et avanceret software til modellering af miljøbelastninger fra byggevarer, som kan anvendes ifm. udarbejdelse af miljøvaredeklarationer. Det er programmet GaBi, der med sine omfattende databaser leverer verificerede data for adskillige råmaterialer, produkter og processer med detaljerede oplysninger om energi- og ressourceforbrug samt udledninger til omgivelserne.

GaBi leverer således brikkerne til at kunne opstille den samlede miljøbelastning for et produkt, og man kan selv vælge, om analysen skal dække hele livscyklussen - vugge til grav - eller blot dele heraf fx vugge til port.


Kommentarer