Så er det tid til brandprøvning….

Så er det tid til brandprøvning….

I projektet "Brand og byggematerialer" har vi nu besluttet os for, hvilke brandprøvninger vi vil udføre, og vi har netop færdigbygget de første otte prøveemner, som nu står til tørring (konditionering).

Brandprøvning 2

I projektet har vi fra start haft et ønske om at introducere anvisninger og eksempler på konstruktionsløsninger, hvor brændbare men energieffektive byggematerialer indgår i samspil med andre materialer. Her har vi fokuseret på bygningens klimaskærm og ved at udføre brandforsøg håber vi at kunne generere mere viden om, hvordan forskellige beklædningsmaterialer arbejder sammen med mere eller mindre brændbare isoleringsmaterialer.

Brandprøvning

Vi vil foretage en forsimplet udgave af "beklædningsprøvningen", hvor vi brandtester 8 forskellige beklædningstyper med bagvedliggende EPS-isolering. Formålet er at generere viden om beklædningernes mulighed for beskyttelse af bagvedliggende (isolerings)materiale samt at undersøge forhold som smeltning og krympning og betydning af samlinger. Vi har udvalgt pudssystemer, gips- og træbeklædninger, teglskaller m.fl. som beklædningstyper - i alt 8 stk. med varierende brandtekniske egenskaber. 

Vi vil udføre brandprøvningerne onsdag d. 11. december 2013 i tidsrummet fra kl. 10-14, og her er alle velkomne.

Arrangementet er fyldt op og det er ikke længere muligt at tilmelde sig.


Kommentarer