Sidste runder brandforsøg

Sidste runder brandforsøg

I forlængelse af de to første succesfulde "åbne brandprøvninger", som havde til formål at give indblik i udviklingsprojektets aktiviteter, blev 3. og 4. runde afviklet den 23. og 24. april 2014.

Der blev i alt udført 4 nye brandforsøg med 16 forskellige materialesammensætninger.

Prøverne blev udført på samme måde som tidligere, hvor hvert emne blev eksponeret i et område på 50x50 cm med bagvedliggende isolering af henholdsvis typen PUR-isolering og Fenolskum-isolering. Beklædningstyperne bestod igen af træ, gips, pudssystemer, mineraluld mv.

Nedenstående skitserer et eksempel på et af prøveelementerne.

Skitse_billede

Klik på skitsen for at se eksempler på alle prøveelementerne


Billede 2

Hvert emne blev eksponeret i et område på 50x50 cm med bagvedliggende isolering

Som i de tidligere prøvninger gennemgik alle systemerne samme 10 minutters test (jf. EN 14135).

I billedet nedenfor ses resultatet for to prøvninger med fenolskum-isolering. Prøverne viste samme tendens, hvor der blev dannet et forkulningslag, når fenolskum-isolering blev udsat for kraftig varmepåvirkning (typisk efter det udvendige system blev gennembrudt).

Billede 1

Brandforsøgene bruges til at indhente viden omkring påvirkning af bagvedliggende konstruktioner i forbindelse med fx forhold som smeltning og krympning.

Endnu engang er vi glade for den store interesse blandt InnoBYG-medlemmer og det store fremmøde på dagen.

Nu forestår der en opgave i første omgang at afrapportere de sidste prøvninger og sidenhen at samle op på alle resultaterne og uddrage generelle konklusioner. Følg med her på bloggen.


Kommentarer