Se filmen om worldFLEXhome - fra container til færdig bolig

Se filmen om worldFLEXhome - fra container til færdig bolig

Et af resultaterne af det sammenlagte udviklingsprojekt Bæredygtige Forretningsmodeller og Systemleverancer er eksportplatformen FISH Clusters*, hvorfra ideen til energiplus boligkonceptet worldFLEXhome er udsprunget. Se filmen nedenfor og få et indblik i bygningsprocessen fra opstart hos Nordisk Stål i Frederiksværk, hvor det hele begyndte i foråret 2012 med tre gamle 40 fods -containere til den færdige bolig stod klar hos Via College i Horsens i efteråret samme år.  Boligen er en prototype på et såkaldt Active House, hvilket vil sige, at det producerer mere energi end det forbruger, har fokus på et godt indeklima og tager hensyn til miljøet.


"At skabe energieffektivitet og bæredygtighed uden, at det koster mere. Det er i virkeligheden det, der er det centrale punkt i den her diskussion", udtalte InnoBYG projektleder Anders Thomsen fra Teknologisk Institut ved den officielle åbning af worldFLEXhome.


Boligen fungerer i dag som testcenter for det energioptimerede hus og innovationsplatform for eksport af Active Houses til udlandet. Næste skridt er at have et worldFLEXhome udstillingshus klar i Wuxi i Kina i oktober måned i år. Det vil være den kinesiske husbygger Beijing New Building Material Group Co. Ltd. (BNBMG), som står for fremstilling af huset uden for Shanghai. Udover at være boligkonceptets navn er worldFLEXhome også navnet på den virksomhed, der er systemejer på det udviklede projekt. Virksomheden worldFLEXhome er ansvarlig for projektets modning og den videre etablering på det kinesiske marked.

Se filmen her

*FISH Clusters er fællesbetegnelsen for tre eksportnetværk: FISH Norway, FISH Germany og FISH China, hvor FISH står for Future Industrialized Sustainable Houses.  Som navnene angiver, har de 3 netværk fokus på hver deres eksportmarked.  FISH China fungerer som forretningsplatform for opførelsen af bæredygtige og energieffektive boliger, kontorer og hospitaler. Mere information om FISH China og de strategiske samarbejdspartnere, se her på FISH Chinas website.


For yderligere information kontakt projektleder Anders Thomsen fra Teknologisk Institut på tlf.nr. +45 72 20 22 36 eller e-mail ant@teknologisk.dk.


Kommentarer