Fire fremtidsscenarier

Fire fremtidsscenarier

Projektresultater: Fire fremtidsscenarier for bæredygtigt og energieffektivt byggeri - fokus på Norge og Kina

På baggrund af projektet Bæredygtige forretningsmodeller og systemleverancer er der udarbejdet en markedsrapport omhandlende fire scenarier for fremtidens bæredygtige og energieffektive byggeri med fokus på det norske og kinesiske marked. Tidshorisonten for scenarierne spænder fra i dag og frem til år 2025. Rapporterne kan læses på eksportnetværket FISH China's hjemmeside.

Formålet med scenarierne er at:

• Udvikle en generel model for scenarier, der kan spille ind  til InnoBygs arbejde med udvikling af globale bæredygtige forretningsmodeller inden for bæredygtigt og energieffektivt byggeri.

• Anvende denne generelle model for scenarier på to konkrete markedscases med fokus på boligmarkedet i henholdsvis Norge og Kina.

• Belyse mulige markedsmæssige udfaldsrum inden for boligmarkedet i Kina og i Norge på baggrund af fremtidige globale og lokale tendenser - bl. a. økonomiske, forbrugermæssige og politiske - der kan forventes at påvirke markedet i de kommende 10-15 år.

• Belyse, hvad de forskellige udfaldsrum vil betyde for de to InnoBYG cases worldFLEXhome og Sunshine-house. 

Scenarierne afviger væsentligt fra hinanden og bygger på en række tendenser eller forandringsdrivkræfter, der forventes i fremtiden at have betydning for udviklingen af markedet for bæredygtigt og energieffektivt byggeri i Norge og Kina. De fire scenarier, som rapporten etablerer, er fremtidige samfundsscenarier: Det præsterende samfund, det meningssøgende samfund, det sociale samfund og det traditionsbundne samfund.

For yderligere information om rapporterne kontakt projektleder Anders Thomsen på tlf.nr. +45 72 20 22 36 eller e-mail ant@teknologisk.dk

Udviklingsprojektet Bæredygtige forretningsmodeller og systemleverancer har også udarbejdet en række cases herunder en case om worldFLEXhome og Sunshine-house, som bliver lagt op på InnoBYGs hjemmeside, når de foreligger.


Kommentarer