Træ

Søg

Din filtrering efter emne "Træ" matchede 12 side(r).


Danish Wood Technology

Danish Wood Technology er Månedens Medlem i maj 2015   Hvem er Danish Wood Technology A/S? Danish Wood Technology arbejder med teknologiske løsninger på bæredygtig træbehandling. Vi gør meget ud af at samarbejde både nationalt og internationalt, for at udvikle, optimere og dokumentere processer inden for metoder til behandling af træ. I Danmark optimeres og dokumenteres disse metoder i samarbejde med Teknologisk Institut.…


Tre korte film fra facadebrandtests

De 8 facadebrandtests som vi gennemførte sidste år blev optaget på video. Vi har nu producereret tre korte film fra den første testdag, hvor fokus var papirisolering og træbaserede beklædninger:  Let facade med papirisolering og beklædning af plastkompositbrædder  Let façade med papirisolering og beklædning af brandimprægnerede trælister  Let facade med papirisolering og beklædning af ”Shou Sugi Ban”-behandlede trælister  Vi håber hermed, at …


Projekt om fleretagers træhuse skydes i gang - Giv dit input!

Det har været en sand fornøjelse at modtage de mange positive tilkendegivelser om deltagelse i InnoBYG spireprojektet: Fleretagers træhuse i Danmark - er det muligt, og hvad mangler? Vi har modtaget tilkendegivelse om at bidrage til projektet fra alle relevante led i værdikæden. På den baggrund er jeg sikker på, at vi får sat en positiv proces i gang ift. at få introduceret træhuse, der er højere end 4 etager i Danmark. Mål og aktivite…


Spørgeskemaundersøgelse vedr. brandsikring ved anvendelse af biobaserede materialer i byggeriet

Anvendelse af træ og andre biobaserede materialer i byggeriet opnår større og større udbredelse rundt omkring i verden. Flere byggerier skyder op og højere og mere komplekse projekter stiller krav til materialer og komponenters egenskaber, eksempelvis i forbindelse med brand. Under det europæiske initiativ for samarbejde inden for forskning og udvikling, COST (http://www.cost.eu/) arbejdes der under COST Action FP 1404 sammen omkring emner relat…


Nyt fra netværksmøde i Dome of Visons 3.0

InnoBYG spireprojektet om Fleretagers huse i træ afholdt tirsdag den 6. december 2016 netværksmøde i Dome of Visions i Aarhus, hvor knap 60 deltagere var med. Netværksmødet blev holdt i samarbejde med en række af leverandørerne til Dome of Visons 3.0. Formiddagens oplæg satte fokus på selve domebyggeriet, med oplæg fra både Kristoffer Tejlgaard, som er arkitekten bag Domen samt Markant, FLEXWOOD, METSÄ Wood og Nemt Fundament. Fokus var bl.a. på …


Notater fra projektet klar

Projektet er nu afsluttet og der er udarbejdet to notater. Vi har desuden valgt at videreføre netværksgruppen fra projektet under InnoBYG, da emnet stadig er yderst relevant og der er stor interesse for området. Du kan læse mere om Netværk for højhuse i træ her Se notaterne fra projektet her State of the artGiver en status for fleretagers træhusbyggeri worldwide, men med perspektivering i forhold til et dansk udgangspunkt. Der kan ikke bygges …


Sæt kryds i kalenderen 20. maj

Spireprojektet - Fortættet byggeri med lette materialer - er klar til projektets første åbne temadag under overskriften: Bygninger med bærende bygningsdele af træ: Arkitektur, byggesystemer og brandteknik.  Temadagen afholdes på KADK den 20. maj 2015 og vil have fokus på tendensen med at anvende træ som bærende bygningsdele i høje bygninger. Programmet ligger ikke fast endnu og mere information kommer senere her på bloggen, m…


Velbesøgt temadag!

Temadagen "Gentænk træ som bærende bygningsdele i bygninger" var velbesøgt med god dialog mellem tilhørere og indlægsholdere. På temadagen blev emnet træ belyst fra mange forskellige vinkler, herunder resultatet af en tidligere afholdt workshop om fortætning af byggeri. Denne workshop var også en del af spireprojektet: Fortættet byggeri med lette materialer. På workshoppen samarbejdede studerende fra arkitektskolen med erfarne danske …


Gå-hjem-møde om massive træelementer

Emnerne fra temadagen "Gentænk træ som bærende bygningsdele i bygninger" følges op til september, når ingeniørfirmaet Rambøll tager stafetten videre og afholder et gå-hjem-møde. De har inviteret deres erfarne kollega, bygningsingeniør Gavin White fra England, til at give en introduktion til Cross Laminated Timber (CLT) træelementer og til at dele deres erfaringer med massive træelemeter i det bæredygtige byggeri.   Det er&nbs…


Slutrapport og nyt katalog

Spireprojektet "Fortættet byggeri med lette materialer" nærmer sig sin afslutning. Projektet har primært fokuseret på anvendelse af træ som bærende bygningsdele og har konkret udmøntet sig i et katalog med eksempler på fortætning af eksisterende bygningsmasse samt temadagen "Gentænk træ som bærende bygningsdele i høje bygninger". Væsentlige diskussioner er nu samlet i projektets slutrapport, der desuden indeholder et forslag til en nuancering af…


Netværket fortsætter...

Spireprojektet om Fleretagers træhuse er afsluttet - men vi fortsætter netværksgruppen, som nu hedder "Netværk for højhuse i træ", da der er stor interesse for emnet. Netværksgruppeleder er undertegnede, Peder Fynholm fra Teknologisk Institut, og netværksgruppen fortsætter i regi af InnoBYG. Læs mere om netværksgruppen


Notater om state of the art og brandforhold

I forbindelse med InnoBYG-spireprojektet: Fleretagers Træhuse i Danmark – Er det muligt og hvad mangler? er der blandt projektdeltagerne opsamlet erfaring gennem litteratur, workshops, interview, nationale og internationale studieture, som har dannet baggrund for udarbejdelse af to notater. State of the artGiver en status for fleretagers træhusbyggeri worldwide, men med perspektivering i forhold til et dansk udgangspunkt. Der kan ikke bygges høj…