Genanvendelse

Søg

Din filtrering efter emne "Genanvendelse" matchede 12 side(r).


Genbyg.dk

Genbyg er Månedens Medlem i juni Hvem er Genbyg? I Genbyg ser vi stort potentiale i genbrugsmaterialer, som vi opkøber med henblik på videresalg. Vi er med når bygninger nedrives og har den erfaringer det kræver, for at behandle byggematerialerne nænsomt, så materialerne kan genbruges. Vi mener det er problematisk, at bygge- og anlægsbranchen producerer mere end 25 % af Danmarks samlede affaldsmængde - eller ca. 3,5 mio…


BASIT

BASIT er Månedens Medlem i april 2014 Hvem er BASIT? BASIT arbejder med at hjælpe de udførende håndværks- og entreprenørvirksomheder med at afklare, hvordan IT-værktøjer kan gøre deres forretning mere effektiv. Dette gøres med udgangspunkt i, at hver enkel virksomhed kun skal købe de IT-værktøjer de har behov for - hverken mere eller mindre. Hvorfor er BASIT medlem af InnoBYG? BASIT er medlem af InnoBYG for at søge inspira…


Første arbejdsgruppemøde afholdt

Den 17. april blev der afholdt første arbejdsgruppemøde, i projektet omkring håndtering og anvendelse af affald og ressourcer i byggeriet. Mødet blev afholdt på Maglemølle-grunden i Næstved i samarbejde med RessourceCity, da dette område står foran en større tranformation, og der derfor var mulighed for en inspirationsrundvisning i forbindelse med dagens emne. Dagens emne var udvikling af et materiale-/produktatlas, der skal belyse og vejlede omk…


Kommende workshop om designkoncepter

I projektet er vi nu gået i gang med at få struktureret informationerne om nye designkoncepter og arkitektoniske strategier samt miljøskadelige stoffer i et materiale-/produktatlas. Vi håber, at branchen vil tage det til sig som et opslagsværk, når det gælder arbejdet med genanvendte materialer og produkter i byggeriet. I starten af det nye år vil vi præsentere de første resultater af vores arbejde i forbindelse med en workshop. Hold derfor øje …


Tilmeld dig og vær med til vores seminar om design for disassembly

I forbindelse med vores projekt afholder vi den 18. april 2016 et seminar om design for disassembly. Det er et koncept, som har været kendt i længere tid. I forbindelse med bæredygtigt byggeri er det dog et forholdsvis nyt punkt på dagsordenen, som vækker stor interesse hos mange aktører i branchen. Hør deres syn på sagen, når repræsentanter fra arkitektverdenen, producenterne, rådgivere og bygherrer præsenterer deres erfaringer, problemstilling…


Seminaret om Design for Disassembly var en stor succes!

Vores projekt om "Anvendelse og håndtering af affald og ressourcer i byggeriet" har holdt et seminar om Design for Disassembly på Teknologisk Institut mandag d. 18. marts. Seminaret bød på 4 spændende indlæg om udfordringer og potentialer i arbejde med design for disassembly. Foredragsholdere var Jørgen Søndermark fra RealdaniaBYG, Peter Grønlund fra Dovista og Søren Nielsen fra Tegnestuen Vandkunsten samt Casper Østergaard Christensen fra GXN, …


Flere projekter i gang og fremtidigt fokus på byggepladsaffald!

Vi har netop afsluttet et spændende udviklingsprojekt omhandlende 'Energiopgradering af eksisterende pavilloner'. CP Pavilloner har i dette projekt, i samarbejde med SBi, genereret ny viden om, hvordan man energimæssigt bedst kan opgradere flåden af eksisterende pavilloner. Projektet forløb som en Videnkupon. Pt. løber der to projekter omhandlende hhv. 'SiteCover totaloverdækning til byggepladser' og 'Energieffektiv fugthåndtering i by…


Invitation til workshop om Design for Disassembly

Det nye et-årige InnoBYG Spireprojekt ”Design for Disassembly i Præfabrikeret Byggeri” har til formål at styrke ressourceoptimeringen i byggeriet ved at undersøge udviklingen af nye præfabrikationsmetoder, der bygger på Design for Disassembly principper. Projektet startes med en workshop som holdes hos CINARK (Center for Industriel Arkitektur) på Kunstakademiets Arkitektskole (KADK), den 14. marts 2017 kl. 13.00 – 16.00. Om workshoppenI flere i…


Invitation til workshop om Design for Disassembly 2

InnoBYG Spireprojektet “Design for Disassembly i Præfabrikeret Byggeri” inviterer til projektets anden workshop, som retter fokus mod udviklingen et ”tektonisk alfabet” over samlingsprincipper med fokus på adskillelse og genanvendelse. Workshoppen finder sted den 8. juni 2017 13:00 - 16:30 hos DTU-BYG, som sammen med CINARK Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole er videns parter i projektet. Alle InnoBYG-medlemmer er v…


Materialepas viser vejen for genbrugsbyggematerialer

Projektet er afsluttet og der er udarbejdet en slutrapport. Projektet har bl.a. vist, at salg af genbrugsbyggevarer til både private og professionelle aktører er udfordret af en række forhold, herunder: Muligt indhold af miljøskadelige stoffer Byggetekniske egenskaber, herunder mulighed for brug ifølge bygningsreglement, er ikke altid tidssvarende Ikke så veldokumenteret som et nyt tilsvarende produkt Findes sjældent i større homogene parti…


BauZ: Konferencen i Wien om bæredygtigt byggeri

Den 28. og 29. januar 2016 blev den internationale konference om bæredygtigt byggeri 'BauZ' afholdt i Wien. Konferencen fokuserede på energirenovering, midlertidig anvendelse af bygninger, optimeringsløsninger på bygninger, som anvendes i begrænset omfang, skadelige stoffer og indeklima i bygninger, genbrug af byggeprodukter og bygge- og anlægsaffald. Stefania Butera, konsulent på Teknologisk Institut, blev inviteret til konferencen ef…


Gæsteblog: Affald som arkitektonisk ressource

Af gæsteblogger Helle Lorenzen, kommunikatør, Fischer Gardiner, e-mail: hl@fischergroup.dk, T: +45 70 15 40 55  |  M: +45 20 51 48 54 Foto og billedtekst: Lendager Group står bag design, produktion og implementering af upcyclede byggematerialer i Copenhagen Towers. Her er det træpaneler, som dækker hele kernen i byggeriet. Panelerne blev skabt af 60 km. vinduesrammer fra 80’erne og 90’erne og helt uden giftstoffer Denne artikel bygger på et o…