Spireprojekt

Søg

Din filtrering efter emne "Spireprojekt" matchede 11 side(r).


Ja, det er brændbart, men…

I spireprojektet "Brandpåvirkning af biobaserede facadesystemer" har vi en ambition om at tage et par skridt i retning af en mere holistisk tilgang til brandsikkerheden for biobaserede facadesystemer end hvad der er tilfældet i dag. Læs projektbeskrivelsen.  For at give alle et bedre grundlag for at forstå problemstillingerne har vi udarbejdet en præsentation der definere nogle af begreberne inden for biobaserede byggevarer samt risici ved fac…


Invitation til workshop om Design for Disassembly

Det nye et-årige InnoBYG Spireprojekt ”Design for Disassembly i Præfabrikeret Byggeri” har til formål at styrke ressourceoptimeringen i byggeriet ved at undersøge udviklingen af nye præfabrikationsmetoder, der bygger på Design for Disassembly principper. Projektet startes med en workshop som holdes hos CINARK (Center for Industriel Arkitektur) på Kunstakademiets Arkitektskole (KADK), den 14. marts 2017 kl. 13.00 – 16.00. Om workshoppenI flere i…


Invitation til workshop om Design for Disassembly 2

InnoBYG Spireprojektet “Design for Disassembly i Præfabrikeret Byggeri” inviterer til projektets anden workshop, som retter fokus mod udviklingen et ”tektonisk alfabet” over samlingsprincipper med fokus på adskillelse og genanvendelse. Workshoppen finder sted den 8. juni 2017 13:00 - 16:30 hos DTU-BYG, som sammen med CINARK Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole er videns parter i projektet. Alle InnoBYG-medlemmer er v…


NVVK spireprojekt: To bygningscases identificeret

Projektgruppen har identificeret 2 bygningscases, som anvender naturlig ventilation. Der vil blive modelleret på disse bygninger, for at klarlægge de potentielle besparelser på energiforbrug og driftsomkostninger ved brug af NVVK-konceptet. Kørslen med NVVK prototypen, (sponsoreret af EUDP midler) placeret i sportshallen "Diamanten" i Fynshav på Als, er netop overstået og med gode resultater, der viser, at NVVK - konceptets potentiale …


TRNSYS

I spireprojektet "DynSIOK - Dynamisk Solafskærmning med Indbygget Opvarmning og Køling" anvendes simuleringsprogrammet TRNSYS til dokumentation af potentialet ved DynSIOK. I TRNSYS er det bl.a. muligt at sammenkoble forskellige komponenter og på den måde udarbejde mindre eller større tekniske systemer. Det er også muligt at opbygge en rum/bygningsmodel i underprogrammet TRNBuild, som dernæst kan kobles sammen med de tekniske systemer og danne ram…


Projekt om fleretagers træhuse skydes i gang - Giv dit input!

Det har været en sand fornøjelse at modtage de mange positive tilkendegivelser om deltagelse i InnoBYG spireprojektet: Fleretagers træhuse i Danmark - er det muligt, og hvad mangler? Vi har modtaget tilkendegivelse om at bidrage til projektet fra alle relevante led i værdikæden. På den baggrund er jeg sikker på, at vi får sat en positiv proces i gang ift. at få introduceret træhuse, der er højere end 4 etager i Danmark. Mål og aktivite…


Sæt kryds i kalenderen 20. maj

Spireprojektet - Fortættet byggeri med lette materialer - er klar til projektets første åbne temadag under overskriften: Bygninger med bærende bygningsdele af træ: Arkitektur, byggesystemer og brandteknik.  Temadagen afholdes på KADK den 20. maj 2015 og vil have fokus på tendensen med at anvende træ som bærende bygningsdele i høje bygninger. Programmet ligger ikke fast endnu og mere information kommer senere her på bloggen, m…


Velbesøgt temadag!

Temadagen "Gentænk træ som bærende bygningsdele i bygninger" var velbesøgt med god dialog mellem tilhørere og indlægsholdere. På temadagen blev emnet træ belyst fra mange forskellige vinkler, herunder resultatet af en tidligere afholdt workshop om fortætning af byggeri. Denne workshop var også en del af spireprojektet: Fortættet byggeri med lette materialer. På workshoppen samarbejdede studerende fra arkitektskolen med erfarne danske …


Slutrapport og nyt katalog

Spireprojektet "Fortættet byggeri med lette materialer" nærmer sig sin afslutning. Projektet har primært fokuseret på anvendelse af træ som bærende bygningsdele og har konkret udmøntet sig i et katalog med eksempler på fortætning af eksisterende bygningsmasse samt temadagen "Gentænk træ som bærende bygningsdele i høje bygninger". Væsentlige diskussioner er nu samlet i projektets slutrapport, der desuden indeholder et forslag til en nuancering af…


Er vi ved at kradse i overfladen til noget nyt?

I spireprojektet Mikroprojektering er vi i gang med en desk-research (et pænt ord for at undersøge, hvem der ellers har set og skrevet noget klogt om samme emne). Det er SBi der har den spændende opgave. Denne desk-research vil danne grundlag for workshops med udførende og bygherrer. Umiddelbart indikerer de første resultater af desk-researchen, at vi har med jomfrueligt land at gøre. Der findes umiddelbart ikke nogle systematiske…


Projektet er afsluttet og resultaterne klar

Vores spireprojekt om mikroprojektering er nu afsluttet. Selvom fænomenet og begrebet endnu mangler at blive undersøgt nærmere i en mere målrettet og omfattende forskningssammenhæng, kan mikroprojektering indledningsvist defineres som: ”De vejledende og rådgivende aktiviteter, som udførende virksomheder og håndværkere gennemfører med henblik på at understøtte deres kunders beslutningsprocesser vedrørende valg af byggetekniske løsninger”. Denne…